Ammattiosastossa tapahtunutta

 

 

Tällä sivustolla kerromme ammattiosaston 819 järjestämistä tapahtumista jäsenille

2.9.2020 Pidimme ao sääntömääräisen kevätkokouksen VIlla Furuvikissa, kevätkokous jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi syksylle. Kokouksen jälkeen nautimme maittavan aterian ja vielä sen päälle ihanan rantasaunan löylyistä ja virkistävästä merivedestä.

6.8.2020 Joukko jäseniämme pääsi nauttimaan melonnasta hyvin haastavassa säässä Vuosaaressa.

27.1.2020 Kansallisena lh päivänä osallistuimme  HPJ:n järjestämään elokuvailtaan elokuvateatteri Rivierassa.

22.1.2020 Ao hallituksen jäsenet vierailivat eduskunnassa Valtiosihteeri Eila Mäkipään kutsumana. Saimme opastetun kiertokäynnin sekä pääsimme keskustelemaan ajankojtaisista sote asioista.

 

8.3.2019 ammatiosaston jäsenillä oli mahdollisuus naistenpäivänä tutustua joogan saloihin Kylli Kukkin opissa. Harjoitus oli hyvin rentouttava ja voimaannuttava.

 

26.11.2018 oli perinteinen joulukorttien askarteluilta Koskelan monipuolisessa palvelukeskuksessa. Ohjaajana toimi Päivi Nurmi. Päivin hyvillä neuvoilla ja ohjeilla  saimme aikaiseksi hienoja kortteja kasapäin. Aika kului kuin siivillä ja kaikilla oli hauskaa.

6.10.2018 Emmerich Kálmánin Mustalaisruhtinatar operetti Savoy teatterissa 6.10 oli nautinnollista kuultavaa ja nähtävää. Saimme kuulla operettikirjallisuuden klassikkomelodioita kuten Muistathan kai ja Sylvan laulu. Johanna Rusanen pääroolissa onnistui huikaisevan hyvin. Oli nautinnollista kuunnella hänen upeasti soivaa ääntään.

7-9.9.2018 HYVINVOINTIMATKA PÄRNUU

Helsingin kolme ammattiosastoa teki yhteisen matkan Pärnun hiekkarannoille. Kelit suosivat matkalaisia, sillä lämpömittari kohosi helleasteisiin. Pärnussa oli mahdollista rentoutua erilaisissa hoidoissa, nauttia hotellin sauna ja spa osastosta, vuokrata pyörä ja pyöräillä puitoteitä pitkin, tehdä ostoksia vanhan kaupungin puoteihin tai keskustan ostoskeskuksessa, käydä kahvilla, syömässä, istuskella terasseilla tai vaan kävellä merenrantaa ja linnan valleilla. Paluumatkalla ennen laivalle menoa oli vielä aikaa Tallinnassa käydä ostoksilla ja syömässä.

23.5.2018 HAUTOJA, HISTORIAA JA HYVÄNTEKEVÄISYYTTÄ

”Mikä olen? Tähdenlento luojan ikuisessa yössä, tomujyvä aavan aineen lakkaamattomassa työssä.” Runoilija L.Onervan vuonna 1910 kirjoittamien sanojen saattelemana aloitti ammattiosastomme Hesote 819 toteutti kävelykierroksensa Helsingin Hietaniemen hautausmaalle hyväntekeväisyyden merkeissä kauniina toukokuisena päivänä. Hietaniemen hautausmaa ei ole vain yksi hautausmaa, vaan usean eri hautausmaan keskittymä, missä kohtaa niin Helsingin – kuin koko Suomenkin – kulttuurit, uskonnot ja historia nivoutuen yhteen kuin palapeli. Kävelyretkemme teema oli hyväntekeväisyys. Halusimme kerätä rahaa nuorten mielenterveystyön hyväksi. Retkelle oli pieni osallistumismaksu, jonka lahjoitamme hyvään tarkoitukseen. Lisäksi ammattiosastomme päätti lisätä summaa siten, että saimme kokoon 100 €. Uskomme, että toimimalla paikallisesti voimme vaikuttaa laajemminkin.

Retkemme alkoi Helsingin ortodoksiselta hautausmaan portilta. Reittimme kulki tämän hautausmaan kautta Kaartin hautausmaalle ja sieltä kurkistimme vanhalle juutalaiselle hautausmaalle. Sen jälkeen ihastelimme ja ihmettelimme Helsingin ainoaa kuninkaallista hautaa islamilaisella hautausmaalla, josta viimeisen leposijansa on saanut persialainen prinssi. Tämän jälkeen jatkoimme varsinaiselle Hietaniemen hautausmaalle ja sen vanhalle puolelle. Siellä kuulimme edesmenneistä merkkihenkilöistä, luimme kirjailijoiden tekstejä ja runoja, muistelimme lauluja ja katselimme hautausmaan mielenkiintoisia hautamuistomerkkejä. Täällä lepää myös tarninan alussa mainittu runoilija L.Onerva. Taitelijakukkulalta viimeisen lepopaikkansa on saanut moni kansan rakastama taiteen ja viihteen ammattilainen. Tämä oli ehkäpä retkemme eniten keskustelua herättänyt osuus.

Taiteilijakukkulta vaelsimme Hietaniemen pääkatua pitkin uudelle siunauskappelille, jonka vieressä sijaitsevat politiikan merkkihenkilöiden haudat. Uuden siunauskappelin yhteydessä sijaitsee eräs varsin ainutlaatuinen sisätilaan rakennettu hautauspaikka – Kolumbarium. Mutta mennäänpä valtion päämiehiin ja –naisiin . Täältä löytyy myös vuosi sitten kuolleen presidentti Mauno Koiviston hauta, jonka äärellä muistui mieleen hänen kuuluisat sanansa: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.”

Kierroksen loppuosuudella näimme uurnalehdon, josta näkee hienosti myös uuden juutalaisen hautausmaan. Tämän jälkeen jätimme Hietaniemen portit taakse, mutta edelleen näkyy hautamuistomerkkejä viereisellä mäntykankaalla. Miksi myös täällä on hautoja, ihmetyttää monia. Kyse on vanhasta Taivallahden sotilashautausmaasta. Täällä vieraan maan mullissa lepää moni Venäjän armeijassa palvellut sekä sata vuotta sitten sisällissodan traagisissa pyörteissä kuolleet puolalaiset sotilaat. Muistelimme täällä hetken sadan vuoden takaisia asioita. Kierros päättyi pyhän Nikolauksen ortodoksiselle hautausmaalle.

Opimme kierroksella paljon pääkaupunkimme rikkaasta ja mielenkiintoisesta historiasta ja sen asukkaista, heidän elämästään, uskonnoista ja kulttuureista. Jokaiselle jäi myös hyvä mieli, koska saimme olla mukana tuottamassa hyvää myös muille. Haastammekin muut ammattiosastot mukaan parhaaksi näkemänsä toiminnan tai kohteen tukemiseen.              

”Oli miten oli, hän sanoi. Niin kauan kun sinä et pelkää, minäkin lupaan olla pelkäämättä.” Kirjoitti Tove Jansson, jonka haudalla myös vierailimme.

4.5.2018 Ilta baletin lumoissa

Aleksanterin teatterissa 4.5 esiintyi Georgian valtionbaletti esittäen kolme näytöstä: Ruusu unelma, Sylfidit ja Tulilintu. Meitä oli joukko ammattiosaston jäseniä nauttimassa kauniista vanhasta teatterista sekä upeista esityksistä. Varsinkin Tulilintu oli kerrassaan mahtava.

20.4.2018 Jäsenillä oli mahdollisuus kokeilla ilmajoogaa. Tunti toteutettiin kattopalkista riippuvien liinoja apuna käyttäen. Tunti oli hyvin mielenkiintoinen kokemus vanhoille joogan harrastaajille ja uusille.

23.3.2018 Ammattiosastomme Sunrise Avenue fanit nauttivat Hartwall Areenalla Samun ja kumppaneiden musisoinnista. Tunnelma oli suorastaan katossa

18.1.2018 Olimme SuPer voimin kannustamassa sm-liiga lätkää legendaarisessa jäähallissa. Jäällä kohtasivat Helsingin IFK ja Oulun Kärpät. Ammattiosasto oli hankkinut lippuja melkein kentän laidalta, pelaajien vaihtopenkin takaa. Ottelussa nähtiin monenlaista draamaa  viimeisiin sekunteihin asti.

16.1.2018 Ammattiosasto oli hankkinut  lippuja High School musikaaliin Vantaan kulttuuritalo Martinukseen. Musikaalin esittivät Vaskivuoren lukion oppilaat. Esitys oli huikea ja oli upea katsoa nuorta energiaa sekä taidon näytteitä.

27.11.2017 Jo perinteeksi muodostunut joulukortti askartelu pidettiin tällä kertaa Koskelan tiloissa. Askartelu vinkkejen lisäksi oli tarjolla glögiä ja joulutorttuja. Askartelijoiden käytössä oli taasen malleja ja meteriaalit. Mahdollisuus oli myös omaan luovaan taiteellisuuteen. Korttipajassa syntyi mitä upeampia joulukortteja lähetettäväksi ystäville ja sukulaisille.

11.11.2017 Teimme teatteri retken Tampereen teatteriin katsomaan Cats- musikaalia. Kissat esiintyivät taidokkaasti ja musiikki oli hyvää. Teatterin jälkeen oli mahdollista ennen kotiin paluuta ihailla Tampereen valoja.

24.10.2017 Ammattiosasto järjesti jäsenilleen kauneusillan Kosmetologikoululla. Mahdollisuutena oli valita hoito mm. jalkahoito, kasvohoito tai hieronta. Hoidot tehtiin oppilastyönä. Ammattiosasto sponsasi osan hoidon hinnasta. Ilta oli kovin rentouttava.

7-10.9.2017 Perinteikäs hyvinvointimatka suuntasi tällä kertaa Saarenmaan Kuresaarelle. Matka totetutettiin yhteistyössä ao 814 kanssa. Ensimmäisenä iltana meillä oli yhteisruokailu kuuluisassa Vessa ravintolassa. Hotellin kylpylän ja hoitojen lisäksi oli mahdollista tutustua Piispan linnaan oma ehtoisesti.

24.8.2017 Ammattiosasto järjesti toistamiseen suuren kysynnän vuoksi kävelyretken Hietaniemen hautausmaalle. Antti Lampinen toimi oppaana.

14.6.2017  Ammattiosasto järjesti jäsenilleen mahdollisuuden kokeilla melontaa. Saimme pika opastuksen melontaan ja meloimme Iiluodon ympäri Itä- Helsingin Vuoraasessa. Aurinko paistoi ja meri oli aika tyyni. Mahtava keli melontaa. Melonnan jälkeen maistui sämpylät ja kahvit.

22.11.2016 Kellosillan tiloihin oli taasen perustettu korttipaja. Innokkailla SuPerin ao 819 jäsenillä oli mahdollisuus tehdä itse persoonallisia joulukortteja annettavaksi eteenpäin ystäville ja sukulaisille.

27.10.2016 Ammattiosasto oli hankkinut lippuja Savoy teatteriin Big Band elokuvassa esitykseen. Musiikista vastasi Umo ja solistina Maria Ylipää. Musiikki esitykset etenivät 1930- luvulta 2000 vuosi sadalle. Saimme kuulla klassikko elokuvien mm. Viettelys vaunusta Bondin kautta animaatioon tunnussävelmiä.

26.9.2016 Pidettiin jäsenilta vanhuspalveluiden työntekijöille. Paikalla oli liitosta Sari Erkkilä keskustelemassa työssä jaksamisesta ja mitoituksesta. Lisäksi paikalla oli työsuojeluvaltuutettu Eila Keskinen ja ammattiosaston pj Hannele Hyvönen. Ilta oli keskusteleva ja hyvin onnistunut.

2-4.9.2016 Järjestettiin jo perinteeksi muodostunut hyvinvointi matka Viroon. Tällä kertaa matka kohteena oli Toila.

31.8.2016 Kävelyretki Hietanimen hautausmaalle. Oppaana toimi Antti Lampinen. Tutustuimme 9 eri hauta alueeseen ja saimme kuulla mielenkiintoisia tarinoita, jotka kätkeytyivät hautakivien taakse. Valitsemamme päivä sattui olemaan edesmenneen UKK Presidentti Urho Kekkosen synnyinpäivä. Kaunis elokuun sää suosi meitä kävelyretkellä.

19.5.2016 Kävelyretki Kruunuvuoren hylätyille huviloille .Meitä oli iso ja innokas joukko ammattiosaston jäseniä kävelyretkellä Kruunuvuoren alueella. Oppaanamme toimi Antti Lampinen, jonka kertomuksia huviloiden sekä koko alueen historiasta oli mielenkiintoista kuulla. Saattoi hyvin kuvitella raunioituneiden rakennusten äärellä sitä kuinka parempi väki vietti kesiään tuolla upealla alueella. Retken kruunasi eväiden syönti kallion laella ihaillen kimaltelevaa merta sekä vähän kauempana näkyvää kaupungin siluettia.

7.5.2016 Ammattiosaston jäsenillä oli mahdollisuus rokata Popedan tahtiin

19.1.2016 Ammattiosasto järjesti varhaiskasvatusillan Viikinkiravintola Haraldissa. Hyvän ruuan lisäksi kuulimme ja keskustelimme ajankohtaisista asioista. SuPerin liitosta Johanna Pèrez esitteli uutta varhaiskasvatus lakia ja kertoi mitä Super on tehnyt varhaiskasvatuksen eteen.

17.11.15 Ammattiosasto järjesti jäsenillan lapsiperheiden kotipalvelussa työskenteleville jäsenille ravintola Haraldissa. Ruokailun yhteydessä kävimme keskustelua miten uusi sosiaalihuoltolaki näyttäytyy työtehtävissä. Paikalla oli SuPerin liitosta Johanna Pérez sekä ammattiosaston puheenjohtaja Hannele Hyvönen ja pääluottamusmies Päivi Salmén.

16.11.15 Pidettiin jo perinteeksi muodostunut joulukorttiaskarteluilta ammattiosaston Kellosillan tiloissa. Jäsenillä oli mahdollisuus askarrella joulukortteja malleista tai käyttäää omaa luovuutta. Korttejen teko lomassa nautimme glögit ja peintä suolaista ja makeaa.